Συμβουλές για ψυχολογική υποστήριξη κατά την  πανδημία covid 19

Το τελευταίο διάστημα η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα, τη ζωή και την υγεία όλων μας.

Σε αυτή τη δύσκολη και ψυχολογικά φορτισμένη περίοδο που διανύουμε, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου μέσα από το επιστημονικό προσωπικό των Κοινωνικών του Υπηρεσιών, συγκέντρωσε και θέτει στη διάθεση των δημοτών και όποιου άλλου ενδιαφέρεται, χρήσιμο υλικό από έγκυρους και αξιόπιστους φορείς που παρέχουν συμβουλές για ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων, γονέων, παιδιών και οικογενειών. Το υλικό αυτό θα εμπλουτίζεται με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της πανδημίας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το υλικό πατώντας εδώ.

Παράλληλα, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, τα Κέντρα Κοινότητας, την Κοινωνική Υπηρεσία, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, που ανήκουν  στο δυναμικό των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, δέχονται και εξυπηρετούν καθημερινά τηλεφωνικά αιτήματα για ψυχολογική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν να υποστηρίζονται εξ αποστάσεως περιπτώσεις που ήδη συνεργάζονταν με τις υπηρεσίες και πριν από την πανδημία και υπάρχει συνεργασία με την Εισαγγελία και εξειδικευμένους φορείς για περιπτώσεις που αφορούν θέματα οικογενειακής βίας, βίας κατά των γυναικών, παιδική προστασία, ψυχιατρικά νοσήματα κλπ.

Για όλα τα παραπάνω, μπορείτε να επικοινωνείτε εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 210 9422927, 210 9418655, 210 3462125, 210 3416414.

Συγχρόνως, η Νέα Δομή που συστάθηκε για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου μας συνεχίζει να  εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες και χρειάζονται φάρμακα, καθημερινή σίτιση,  βασικά αγαθά κλπ. Πληροφορίες για ανάλογα αιτήματα στα τηλέφωνα 210 4832482, 210 3476919

Ο Κορωνοϊός σαν Παιδικό Παραμύθι

ΕπαναΣυνδεόμαστε στο Σχολείο: Οι e-ιστορίες στην τάξη

Ψυχική Υγεία και Ψυχοκοινωνικές πτυχές της Πανδημίας COVID-19

Μένουμε Σπίτι… Συνδε-Δεμένοι

Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τον Covid-19

Οδηγίες για παιδιά και οικογένειες για την αντιμετώπιση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού (COVID-19)

Σύντομος οδηγός για άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση λόγω του κορωνοϊού (COVID-19)

Ψυχική διαχείριση της επιδημίας COVID-19 στον Γενικό Πληθυσμό