Οι Αθλοδιακοπές του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου είναι ένα πρόγραμμα που έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες του Δήμου μας, γιατί δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά μετά το κλείσιμο των σχολείων, διδάσκοντάς τα παράλληλα  τους βασικούς κανόνες των αθλημάτων, ενώ αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και ψυχαγωγούνται.

Το πρόγραμμα των αθλοδιακοπών απευθύνεται σε παιδιά που φοίτησαν στο νηπιαγωγείο και  παιδιά των τάξεων του δημοτικού.

Στο πρόγραμμα των αθλοδιακοπών γίνονται δεκτοί κατά προτεραιότητα κάτοικοι και δημότες Μοσχάτου-Ταύρου, ενώ υπάρχει ειδική τιμολογιακή πολιτική για κατηγορίες πολιτών μας (πολύτεκνοι, άνεργοι, κα).

Τα παιδιά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με αθλητικές δραστηριότητες, ψυχαγωγούνται και εκπαιδεύονται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα από ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα. Παράλληλα  συμμετέχουν σε εκδρομές εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και παίρνουν μέρος σε δράσεις ανάλογα με την ηλικία τους. Όλα αυτά γίνονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον με την παρουσία ιατρού. Οι αθλοδιακοπές διοργανώνονται και στις δύο δημοτικές μας ενότητες, Μοσχάτου και Ταύρου.